Az ír kapitány szerint nem kellett volna kifütyülni a letérdelő játékosait a magyaroknak

Az ír kapitány szerint nem kellett volna kifütyülni a letérdelő játékosait a magyaroknak

Budapest, 2021. június 8. A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkõzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Stephen Kelly, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban. Szerinte jó döntést hoztak azzal, hogy letérdeltek.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Írországgal játszott 0–0-s döntetlent; a kezdés előtt az ír csapat tagjai letérdeltek a Black Lives Matter-mozgalom melletti szimpátiájukat kifejezve, a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve, ám ekkor a nézők fütyülni kezdtek. A magyar játékosok állva maradtak és a mezükön lévő respect-feliratra mutattak. (A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban jelezte, hogy az Európa Bajnokság meccsei előtt sem térdelnek le a magyar focisták.)

– Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk. Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét. A színes bőrű játékosaink a pályán adtak remek választ, ők a jövőben is az ír válogatott fontos részét képezik majd – mondta a Csakfoci.hu cikke szerint Stephen Kelly, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Szalai Ádám, a magyar válogatott játékosa a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkõzés elõtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án (Fotó:

MTI/Illyés Tibor)

Marco Rossi, a magyar szövetségi kapitány az esettel kapcsolatban azt mondta:

– Amennyire képben vagyok ezzel kapcsolatban, a tiszteletet hivatott kifejezni, mi mindig kifejeztük a tiszteletünket minden módon, az Eb-n is maximális tisztelettel fogunk majd viszonyulni mindenki felé. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy megítéljem a szurkolók viselkedését. A pályán és azon kívül is a maximális tiszteletre törekszem mindenkivel szemben. A szurkolóinktól rengeteg segítséget kaptunk, és bízom benne, ez így lesz a folytatásban is – fogalmazott a kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester Facebook-oldalán azt írta: „Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni.”

Schiffer András ügyvéd, az LMP volt elöke erre reagálva azt írta: „A hátralevő három évben Budapesten jobb nem erzsébetvárosinak lenni. Hajrá romkocsmák, hajrá magyarok!”