Az MMM feljelentést tett a CÖF-CÖKA ellen

Az MMM feljelentést tett a CÖF-CÖKA ellen

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi a Bem rakparton 2018. március 15-én (Fotó:
MTI / Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt hét folyamán a Mindenki Magyarországa Mozgalom feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében az MMM. Mint megjegyzik, a feljelentést azért tették, mert „állami vállalatok több száz millió forint közpénzt juttattak a CÖF-CÖKA álcivil egyesületnek, azonban a pénzek felhasználása rengeteg kérdést vet fel és jogosan merülhet fel bűncselekmény gyanúja”.

– A következő pár napban kiderül, hogy jogállam-e Magyarország és a nyomozó hatóságok hasonló lelkesedéssel és alapossággal fognak-e eljárni a Fideszhez köthető álcivil szervezetek ellen, mint teszik azt, más a hatalom célkeresztjébe kerülő civil szervezetekkel szemben – tették hozzá.

Korábban a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjában Márki-Zay Péter arról beszélt az MMM költései kapcsán, hogy „ha úgy tetszik, akkor mi voltunk azok, ami a Fidesznek a CÖF”. A volt miniszerelnök-jelölt azt látja alapvető különbségnek az MMM és a CÖF között, hogy míg az előbbi civil adományokból működik, az utóbbi alapvetően az adófizetők pénzéből végzett a Fideszt támogató politikai tevékenységet. „Nem azért kritizálom a CÖF-öt, mert politikai tájékoztató kampányt folytat, hanem azért, hogy miből” – jegyezte meg Márki-Zay a podcastban.

Címkék: Márki-Zay