Azonnali tájékoztatást követelnek a kormánytól a DK-s polgármesterek

Azonnali tájékoztatást követelnek a kormánytól a DK-s polgármesterek

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei ingyenes, tömeges tesztelést és azonnali tájékoztatást követelnek a kerületi járványügyi adatokról.

Gy. Németh Erzsébet, dr. Kiss László, Niedermüller Péter, Dr. László Imre, Cserdiné Németh Angéla és Szaniszló Sándor szerdai közös sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy „miközben a koronavírus negyedik hulláma rárúgta az ajtót a magyar emberekre, a fővárosi önkormányzat és a budapesti kerületek az elmúlt két évhez hasonlóan ismét semmilyen segítségre nem számíthatnak a kormánytól a járvány kezelésében.” A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei legutóbb ezért tették kötelezővé a védőoltás felvételét a fővárosi bentlakásos szociális intézményekben dolgozóknak.

Ám leszögezték, ahhoz, hogy a kerületeikben is felelős döntések születhessenek, elengedhetetlen a kormány tájékoztatása. A DK polgármesterei ezért mihamarabbi lépéseket sürgetnek: azonnali tájékoztatást követelnek a kormánytól a járványügyi adatokról, hogy hiteles, átfogó képet kaphassanak a járványhelyzetről és felelős döntéseket hozhassanak a kerületeikben. Emellett azonnali, ingyenes és tömeges tesztelést követelnek a kormánytól, hogy valós képet kaphassanak a budapesti fertőzöttségről. „Nem várhatják el a budapestiektől, hogy saját zsebből fizessék ki a méregdrága teszteket! A budapestiek eddig is csak az önkormányzatokra számíthattak a járvány alatt, ez most is így van. Ahhoz azonban, hogy a jövőben is felelősségteljes döntések születhessenek, hogy együtt vigyázhassunk Budapestre, azonnali és részletes tájékoztatást követelünk a járványügyi adatokról!” – közölték.

Címkék: koronavírus