Csütörtök reggel kilenckor engedték el Döme Zsuzsannát

Csütörtök reggel kilenckor engedték el Döme Zsuzsannát

Döme Zsuzsanna (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere az ATV Start című műsorában csütörtök reggel még arról számolt be: Döme Zsuzsannát még nem engedték el, éjszaka óta egyik rendőrőrsről a másikra szállítják.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusát, Ferencváros alpolgármesterét bilincsben vitték el a rendőrök hajnalban a katamódosítás ellen zajló tüntetésről, miután előtte Kovács Gergőt, a párt elnökét rendőrautóba ültették.

A helyszínen készült videófelvétel tanúsága szerint a rendőrök eredetileg Kovács ellen intézkedtek, amit Döme „megzavart”.

444 egyik olvasójának videója szerint az egyik rendőr „drágámnak” szólította Dömét, akit annak ellenére bilincseltek meg, hogy a rendőrök szerint sem akadályozta az intézkedést. Más információk szerint viszont mégis úgy ítélték meg, hogy „gátolja a munkájukat”. Döme „fogdosásra” panaszkodott, a rendőrök szerint pedig rúgkapált és „ittas” volt.

Cikkünk írásának kezdete óta Baranyi Krisztina frissítette Facebook-posztját, eszerint kilenc órakor kiengedték az alpolgármestert, ezért módosítottuk a címet.  

Telex kérdésére – miszerint miért volt szükség az intézkedésre – a BRFK az alábbi közleményt küldte, bár Kovács Gergőt név szerint nem említik benne: „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”.