Bárcsak jóvátehetné a múltat: sajnálkozik a két ember halálát okozó fiatal sofőr

Bárcsak jóvátehetné a múltat: sajnálkozik a két ember halálát okozó fiatal sofőr

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóban a nagykátai baleset egyik áldozata, a vétlen sofőr ült

Fotó: police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy fiatal nő és idős férfi életét vesztette, négyen pedig megsérültek abban a 2021-es autóbalesetben, amelynek okozójával szemben most vádemelést javasolnak a nagykátai rendőrök – számolt be róla a police.hu.

A tragédia még 2021. május 5-én történt, a szentmártonkátai gyanúsított kora este több társával együtt utazott Tápióbicske felől Nagykáta irányába. Egy balra ívelő kanyarban azonban elvesztette uralmát járműve felett, átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan haladó gépkocsival.

Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a vétlen autó motorházát a felismerhetetlenségig összepréselte. A karambolban életveszélyesen megsérült a vétlen jármű 76 éves sofőrje és a gyanúsított mellett ülő 21 éves nő is. Kórházba szállították őket, ám a gondos kezelés ellenére mindketten életüket vesztették – halálukat többszörös mellkasi, hasi és agyi sérülések okozták.

A helyszínről további négy embert vittek el a mentők: a vétlen járműben egy harmadik utas is ült, aki maradandó sérüléseket szenvedett. A balesetet előidéző autóban öten voltak: a sofőr és további két utas súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

Az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint az ütközés közvetlen oka az lehetett, hogy a vétkes sofőr a vétlen jármű féktávolságán belül áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A közvetett ok pedig a kanyarodás közben rosszul megválasztott sebesség lehetett: sofőr mintegy 26-30 kilométer/órával lépte ugyanis túl azt a sebességet, amellyel a csúszós kanyart kisodródás nélkül be tudta volna venni. A szakértő azt is megállapította, hogy az okozó járműben senki nem kötötte be a biztonsági övet, míg a vétlen autóban sofőr és utasa is használta azt.

A férfi a kihallgatásán a terhére róttakat beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében szűken vallott: „a balesetben fejsérülést szenvedtem, így a baleset körülményeiről nyilatkozni nem tudok. A történteket nagyon sajnálom, ha lehetne, visszaforgatnám az idő kerekét.”

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nemrég befejezte az ügyben folytatott eljárást. A férfit halálos közúti baleset okozás vétségével gyanúsítják, az ügy közel 1800 iratát átadták az ügyészségnek – írja a police.hu.