Bayer Zsolt azon sajnálkozik, hogy Magyar Péter nem ölte meg magát

Bayer Zsolt azon sajnálkozik, hogy Magyar Péter nem ölte meg magát

Bayer Zsolt (Képernyőfelvétel: HÍr TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagypéntek előtt egy nappal Bayer Zsolt azon sajnálkozott publicisztikájában, hogy Magyar Péter nem lett öngyilkos. A Magyar Nemzet néven megjelenő lap munkatársa a héten már második véleménycikkében elemezte a NER-rel szembefordult jogászt, ezúttal Varga Judit Frizbi-interjújának állításaira alapozva. Bayer hosszan részletezte, mi mindent mondott a volt igazságügyi miniszter korábbi férjéről, idézőjelbe téve egyúttal Magyar kapcsán az ember szót. A publicista végül eljutott oda is, hogy szerinte aktuális politikai ellenfele jobban tette volna, ha megöli magát:

„egy »embert«, aki késsel járkált a házban, egy »embert«, aki öngyilkosságot színlelt – sajnos ezek a gyáva patkányok soha nem ölik meg magukat –, egy »embert«, aki elhitette vele, hogy semmire sem alkalmas, semmire sem jó, semmire sem képes. Ő, a nő – illetve csupa nagybetűvel: A NŐ –, aki diplomát szerzett, megtanult több nyelven beszélni, hegedült, focizott, szült három gyereket, s mindezek mellett még arra is maradt ideje, energiája, hogy szép legyen.”

Bayer ezek után csimasznak és pondrónak nevezte a férfit, akiről korábbi állítása szerint nagyjából tíz éve tudják a Fideszen belül, miként bánik a volt  feleségével. Ennek ellentmondani látszik, hogy Varga Juditék akkoriban még Brüsszelben éltek, és Magyar Péter reakciója szerint Bayer is nagyjából öt éve találkozhatott először az exfeleségével. Magyar egyébként Bayer korábbi cikkére úgy reagált a Mandiner Facebook-oldalán: Kedves Zsoca, akkor is hazudsz, ha kérdezel. Egyrészt 10 éves szerencsére nem is ismerjük egymást. Juditot is kb 5 éve láttad először. Másodszor szerintem te pont ne beszélj nőkről, a te szádból nem hiteles. Emlékszel, mit mondtál az előző EP-választás után, szokás szerint ittasan, a győzelmi bulin Ungár Klára kapcsán? Ha nem, segítek feleleveníteni az emlékeket. Vérplazma Business jól fizet?” Friss posztjában pedig arról írt, hogy sosem ütötte meg volt feleségét, az viszont őt többször is, hol ököllel, hol lábbal.

A publicista hangvétele nem egyedi, egyik kollégája is hasonló szélsőségekre ragadtatta magát a Hír Tv Sajtóklub című műsorában. Néző László szavait sűrűn kellett kisípolni: „Na de, ha van igazi geci Magyarországon, az Magyar Péter, bocsássatok meg. Aki a feleségét meg a legjobb barátját felveszi, előre megfontolt szándékkal, hogy azt majd felhasználja, az egy geci. Az takarodjon a büdös picsába a közéletből.”

Orbán Viktor barátjának publicisztikája nyomán egy élő, írásos kommunikációs csatornán a héten megkérdeztük Gulyás Gergelyt: igazat írt-e Bayer, valóban tíz éve tudnak (az állítólagos) bántalmazásokról? Ha igazat írt, miért nem tettek semmit a politikus asszony érdekében? Gulyás Gergely ezúttal sem válaszolt kérdéseinkre, ahogyan az elmúlt években sosem.