Be kell mutatni, mi zajlik a kórházakban – mondta az orvosi kamara új elnöke

Be kell mutatni, mi zajlik a kórházakban – mondta az orvosi kamara új elnöke

Orbán Viktor kormányfő fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara korábbi elnökét a karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre inkább veszti el a megemelt orvosbér a vonzerejét, és sok orvos hagyja el az állami egészségügyet – erről beszélt sajtótájékoztatóján Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombaton megválasztott új elnöke. A 24.hu tudósítása szerint az új elnök azt is elmondta, hogy sok a súrlódás az orvostársadalom és a betegek között, mert túlterheltek és fáradtak az egészségügyben dolgozók. Álmos Péter szerint be kell mutatni, mi zajlik a kórházakban, miért annyira fáradtak az orvosok.

Az is elhangzott, hogy az új elnökség kopogtatni fog a Belügyminisztériumnál az etikai önrendelkezés jogának visszaszerzésére érdekében. Álmos Péter szerint független etikai bizottságoknak kell elbírálniuk az etikai ügyeket, nem pedig a minisztérium, illetve a megyei kórházak alá tartozó bizottságoknak. Elmondta azt is, hogy nyilvánosságra kell hozni azt a tervet is, ami mentén az egészségügyi átalakítás zajlik.

A sajtótájékoztató elején felszólalt Kincses Gyula leköszönő elnök is, aki azt mondta, eredményes ciklust zárnak, és nagyon nyugodtan adja át az elnökséget az új csapatnak.