Blikk: A CIA buktatta le a magyar iszlamistát

Blikk: A CIA buktatta le a magyar iszlamistát

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A CIA egyik hírszerzője beépült egy dark webes felület felhasználói közé, ennek köszönhetően kapták el Magyarországon V. Kendét, aki felajánlotta szolgálatait az Iszlám Államnak – írja a Blikk értesülésére hivatkozva.

Mint kiderült a cikkből, az érintett ügynök munkája annyira eredményes volt, hogy általa egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolni. Amikor az amerikai kommandósok rajtaütöttek a radikálisokon, egyikük laptopján találták meg a nyomozók azt a titkos csetszobát, ahol V. Kende tartotta a kapcsolatot a terroristákkal. A CIA az információkat átadta a magyar társszerveknek, amelyek hamar a fiatal nyomára bukkantak.

A lap arról is írt, V. Kendét terrorcselekményre való előkészülettel gyanúsítják. A férfi fellebbezett a gyanúsítás ellen is, ám ezt elutasították, így július 2-ig biztos a rácsok mögött marad. Védelmét dr. Jován László látja el, aki korábban arról beszélt: védencét nagyon megviselte a letartóztatás.