Bogdán ügyvédje: Beruházások meghiúsulásával függött össze az öngyilkosság

Bogdán ügyvédje: Beruházások meghiúsulásával függött össze az öngyilkosság

Bogdán László (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenféle megalapozatlan összeesküvés-elméletek, legendák születtek Bogdán László halála kapcsán, emiatt gondolta úgy, hogy megszólal az egykori polgármester ügyvédje. A hozzátartozók képviseletében a Facebookon kifejtve, hogy a tragikus eset „az általa megkezdett jelentős összegű beruházások meghiúsulásával hozhatók összefüggésbe, melynek oka egy általa kezdeményezett beruházás kapcsán keletkezett pénzügyi elszámolási probléma."

Dr. Visegrády Zoltán azt írta, Bogdán szívén viselte ezeket a beruházásokat, a kudarcot pedig nem tudta elviselni. A település egykori vezetője búcsúlevelet is hagyott, amiben megnevezett egy az üggyel összefüggésbe hozható személyt.

Az ügyvéd hozzátette, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el. Ez jelenleg is zajlik, bővebb felvilágosítást a hatóság nem kíván adni, Bogdán családja pedig nem tud az ügy részleteiről.

Korábban a Magyar Narancs írt róla, hogy a cserdi zöldségtermesztő közmunkaprogram évek óta leállt már, sok fejlesztés elmaradt, ezek kapcsán eltűnt pénzekről is beszélnek. A Szabad Pécs nem hivatalos forrásból arról hallott, hogy akár több százmillió forintos hűtlen kezelés gyanújáról is szó lehet. Ez összefüggésben lehet egy el nem készült bicikliút-pályázattal és egy félbeszakadt hűtőházépítési programmal.

Mint megírtuk, nemrég tartottak időközi polgármester-választást Cserdiben, amit a volt polgármester testvére, Bogdán Gyula nyert meg.