Boris Johnson nem vesz részt Fülöp herceg temetésén a vírus elleni korlátozások miatt

Boris Johnson nem vesz részt Fülöp herceg temetésén a vírus elleni korlátozások miatt

Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynõ férje haláláról szóló cikkek a napilapok címlapján egy londoni újságárusnál 2021. április 10-én. A 99 éves herceg elõzõ nap hunyt el (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Boris Johnson brit miniszterelnök nem vesz részt a napokban elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje temetésén – írja a BBC. Ennek oka, hogy a koronavírus miatti korlátozások okán csak 30 résztvevő mehet a temetésre, a kormányfő pedig szeretné, ha annyi családtag tudna részt venni rajta, amennyi csak lehetséges. A járvány miatt a nyilvánosságot is arra kérik, ne vegyen részt az eseményen.

A 99 éves korában elhunyt Fülöptől, Edinburgh hercegétől jövő vasárnap vesznek búcsút a Szent György kápolnában Windsorban.

A hercegről szombaton katonai tiszteletadással emlékeztek meg. Tüzérségi egységek az Egyesült Királyság több városában, valamint Gibraltáron 41 díszlövéssel adóztak a herceg emlékének. Ugyanebben az időben a brit királyi haditengerészet két hajója, a Diamond romboló és a Montrose fregatt a tengeren adott le 41 lövést, megemlékezve egyben arról is, hogy Fülöp herceg a második világháború idején a haditengerészet aktív állományú tisztjeként a földközi-tengeri hadműveletek több döntő fontosságú ütközetében részt vett.

Fülöp herceg életéről itt írtunk részletesebben.