Brutális rablás Józsefvárosban: egy férfit agyonvertek, egy nőt meg akartak erőszakolni

Brutális rablás Józsefvárosban: egy férfit agyonvertek, egy nőt meg akartak erőszakolni

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két férfival szemben több bűncselekmény miatt is. Az elkövetők 2022 februárjában, egy józsefvárosi lakásban italozást követően pénzt követeltek a házigazdától, akit ezután az egyikük olyan brutális módon bántalmazott, hogy a férfi nem sokkal később a helyszínen életét vesztette. A támadó a lakásban élő nőt is bántalmazta, őt megpróbálta megerőszakolni – olvasható az ügyészség.hu-n megjelent közleményben.

A vádirat szerint az emberölés sértettje egy VIII. kerületi társasházban élt, szívességi lakáshasználóként pedig nála lakott két ismerőse – egy mozgássérült férfi és annak felesége. A nő 2022. február 2-án egy VIII. kerületi piacon találkozott a kéregető vádlottakkal, akiket megsajnált, mert azt mondták éhesek, ezért meghívta őket magukhoz azzal, hogy jöjjenek fel meleg ételt enni. A vádlottak délután elmentek a VIII. kerületi címre, ahol a sértettekkel italoztak. Ennek során a már eleve ittas állapotban lévő egyik vádlott felszólította a házigazdát, hogy adjon neki pénzt, különben mindent elvisznek a lakásból. Amikor a férfi ezt visszautasította, a vádlott rátámadt, őt ököllel többször fejen ütötte, valamint többször megrúgta a földön fekvő sértettet, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

Pár órán belül elfogták őket

A lakásban élő mozgássérült férfi és felesége hangosan tiltakozott a bántalmazás ellen, ezért a másik vádlott őket is veréssel fenyegette meg. Ekkor a társa odalépett a nőhöz, egy borsspray-vel a szemébe fújt, a heverőre lökte, és megpróbálta megerőszakolni. A nő erőteljes ellenállása és kiabálása miatt azonban végül felhagyott a bántalmazással. A támadó ezután visszament az időközben magához tért férfihoz, és újra rátámadt. Ennek során önmagából kivetkőzve, nagy erővel ütötte, rúgta, valamint többször meg is taposta a férfit, aki a bántalmazás hatására ismét elveszítette az eszméletét, majd életét vesztette. A támadó ezalatt elvette a pénztárcáját, bankkártyáját, személyi okmányait, valamint a mobiltelefonját és a karóráját. Ezután a férfiak a másik két sértettől is elvették az értékeiket, mobiltelefont, több tízezer forint készpénzt, bankkártyát, valamint a nő kezeiről lerángatták a gyűrűit is. A szekrényből kivett gurulós bőröndbe további értékeket pakoltak, így rádiós magnót, DVD-lejátszót, cipőt, kabátokat és egyéb ruhaneműket.

A támadók ezután a lakás konyhájában kolbászt sütöttek, beszélgettek, kávéztak és cigarettáztak. A lakást csak az esti órákban hagyták el az értékekkel. Taxival útközben megálltak egy benzinkútnál, ahol az egyik férfi az elvett bankkártyával alkoholt vásárolt, majd egy ATM-nél próbált pénzt levenni, azonban a sikertelen próbálkozások miatt a készülék a kártyát bevonta. A rendőrök a támadókat pár órán belül elfogták.

Fővárosi Főügyészség az ügyben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, rablás bűntette, szexuális erőszak kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Az emberölés tettesével, mint erőszakos többszörös visszaesővel szemben a főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést, szintén büntetett társával – mint bűnsegéddel szemben –pedig fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy feltételes szabadságra ő sem bocsátható.