Ceglédnél és Kecskemétnél is tüzekhez riasztották a tűzoltókat

Ceglédnél és Kecskemétnél is tüzekhez riasztották a tűzoltókat

Mercedes 1124 Rosenbauer TLF tűzoltóautó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfékezték a lángokat a Kecskemét melletti szeméttelepen, ahol mintegy kétezer négyzetméteren égett a hulladék - tájékoztatta a katasztrófavédelem vasárnap délután az MTI-t.

Korábban Varjassy László, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta: a Kecskemét külterületén, Kisfái tanya térségében lévő szeméttelepen keletkezett tűzhöz a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi és a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották.

A lángok ingatlant és emberéletet nem veszélyeztettek, a mobillaborral végzett vizsgálatok a levegőben veszélyes anyagot nem mutattak ki.

Vasárnap estére sikerült eloltani a még hajnalban kigyulladt bálákat Ceglédnél. A katasztrófavédelem esti tájékoztatása szerint mintegy ezerötszáz körbála égett Cegléd határában, a 4-es főút közelében. A tűz ezer köbméternyi akácfát is veszélyeztetett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A lángok megfékezését számos település önkéntes tűzoltói is segítették - közölték.

 

Címkék: tűzeset