Combnyaktöréses idős férfit is hazaküldenek a kórházból

Combnyaktöréses idős férfit is hazaküldenek a kórházból

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sírva hívta a családját egy 77 éves férfi, mert közölték vele, hogy combnyaktörés után 2 hónappal, haza kell mennie a Péterfy Sándor Utcai Kórház rehabilitációs osztályáról – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A csatornának a felesége nyilatkozott, akinek fogalma sincs, hogyan fogja járásra képtelen, egyébként tüdőrákos férjét egyedül ellátni kis panellakásukban.

A férfi 10 hete került be a baleseti intézetbe, a combnyaktörés mellett rosszindulatú tüdőrákkal is kezelik. A gyógyszerek, illetve az ingadozó vérnyomása miatt gyakran rosszul van. 69 éves felesége négy nappal ezelőtt tudta meg, hogy férjét hazaküldik.

Müller Cecília országos tiszti főorvos korábban arról beszélt a kórházi ágyak kiürítését övező botrány kapcsán, hogy olyan embert nem küldenek haza, aki egészségkárosodást szenvedhet. Orbán Viktor miniszterelnök pedig péntek reggeli rádióinterjújában fogalmazott úgy, hogy egy orvosszakmai grémium dönt arról, kik azok, akinél halasztható a beavatkozás.