Debrecen ingyen ad minden lakosnak lárvairtószert

Debrecen ingyen ad minden lakosnak lárvairtószert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ingyen biztosítanak mindenki számára a szúnyoglárvairtó tablettát, akinek van debreceni lakcímkártyája – derült ki a gyártócéget megszólaltató közleményből. Ennek alkalmazásával tartósan csökkenteni lehet majd a lakókörnyezetben kifejlődő szúnyogok számát.

A lárvairtó tablettát gyártó Bábolna Bio Kft. ügyvezető igazgatója, Daru János arról beszélt: fontos, hogy a szakcégek által végzett irtást kiegészítve a közvetlen lakókörnyezetünkben is kezeljük azokat a helyeket, ahol a szúnyogok tenyészhetnek. A csípőszúnyogok jelentős része pedig a közvetlen közelünkben lévő kis méretű állóvizekben fejlődik ki. – Az esővízgyűjtők, kerti tavak vagy akár a cserépalátétek pangó vizei ideális „keltetői” a szúnyogoknak, de megfelelő kezeléssel megszüntethető az innen jövő folyamatos szúnyogutánpótlás – olvasható a közleményben.

Daru szerint Magyarországon Debrecen az első önkormányzat, ami hozzájuk fordult a lakosság által is használható lárvairtószerért. Viszont több nyugat-európai országban már évtizedek óta kezelik a kerti vizeket a védekezés részeként.

Korábban beszámoltunk Kemenesi Gábor Facebook-posztjáról, ami a hatékonyabb szúnyogirtásért szállt síkra.