Deutsch: Szeretném megismételni bocsánatkérésemet Manfredtől

Deutsch: Szeretném megismételni bocsánatkérésemet Manfredtől

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A héten tárgyalhat az Európai Néppárt (EPP) frakciója Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárásáról. Ugyanis a politikus novemberben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető egyik megjegyzését. A magyar képviselő kijelentései miatt Othmar Karas osztrák politikus vezetésével a frakció harminc tagja azt kezdeményezte, hogy zárják ki Deutsch Tamást a frakcióból. Hogy mi lesz Deutsch sorsa, az abból a szempontból sem mellékes, hogy sajtóhírek szerint kizárása esetén a többi fideszes politikus is vele tart. Úgy tűnik, maga Deutsch Tamás is készül az alkalomra, ugyanis kedden egy levelet hozott nyilvánosságra közösségi oldalán, amit az EPP képviselőinek írt.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3857853920914381&id=100000694338124

– Először is szeretném megismételni a bocsánatkérésemet Manfredtől és valamennyi képviselőtársamtól. Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni – sem képviselőcsoportunk vezetőjét, sem frakciónk akár egyetlen tagját is, sem pedig a politikai családunkat – írta. Hozzátette, a megfogalmazás helytelen volt a részéről, amiért elnézést kér. – Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom. Remélem, hogy fel tudjuk oldani a feszültségeket és folytatni tudjuk a közös munkánkat az Európai Unió erősítése érdekében, különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükségünk van – zárta sorait.

Deutsch már nem először kér bocsánatot Webertől, ezt már november végén is megtette.