Dobrev Klára elmondta, kiknek a vagyonát zárolnák

Dobrev Klára elmondta, kiknek a vagyonát zárolnák

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Vagyonbiztosok kirendelésével fogják zárolni a közpénzekből milliárdossá hízott oligarchák vagyonát, a gazemberek pedig majd magyarázkodhatnak a bíróságon, amikor a törvények már rájuk is vonatkozni fognak” – ezt néhány napja ígérte Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Akkor ugyan nem fejtette ki részleteiben, hogy kikre gondolt, egy szombati sajtótájékoztatón azonban megtette.

A politikus szerint az számít oligarchának, aki miniszterelnöki, miniszteri pozícióját arra használja, hogy saját barátait és családtagjait gazdagítja. Annak a vagyonát is vizsgálnák, akinek semmije nem volt 2010-ben és pusztán azért, mert Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, egyszer csak az ország leggazdagabb emberévé válik.

Ide sorolta Dobrev Klára azokat is, akik az elmúlt évek közbeszerzésein úgy jutottak milliárdos vagyonhoz, hogy nem voltak versenytársaik. Vagy éppen azokat az alvállalkozókat és beszállítókat – itt név szerint is említette Orbán Győzőt, Orbán Viktor édesapját –, akik olyan túlárazással dolgoznak, amelynek eredményeképpen néha a megszokott profit akár százszorosát is hazaviszik.

Habár a 2010 előtti időszakról is elhangzott egy kérdés, ám mivel minden újságíró csak egyetlen kérdést tehetett fel, így Dobrev Klára erre már nem válaszolt.