Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését kéri a bíróság

Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését kéri a bíróság

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indítványozta az egyik fővárosi bíróság Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését – írja az Index a birtokukba került bírósági végzés alapján. Még korábban Áder János testvére tett feljelentést ellene, az ügy kiindulópontja pedig a bicskei pedofil igazgató.

A lap felidézte, hogy Áder János testvére, Pölöskeiné Áder Annamária még márciusában tett feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Dobrev Klára ellen, mivel a politikus azt állította, hogy ő is bűnös a pedofilbotrányban. Arra hivatkozott, hogy a volt államfő húga a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának a vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, ennek ellenére mégsem tett semmit. Ezzel szemben a korábbi köztársasági elnök azt állítja, hogy a testvére által vezetett főosztály javasolta a bicskei intézményvezető feljelentését, sőt, még azt is ajánlották az önkormányzatnak, hogy azt ne a helyi, hanem a megyei rendőr-főkapitányság részére terjesszék elő, így elkerülve, hogy az igazgató esetleges ismeretségi körébe tartozó helyi rendőrkapitányság végezze a nyomozást.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az ügyben most felfüggesztette a vizsgálatot és kezdeményezte Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését. Erről az Európai Parlamentnek kell majd döntenie.

Dobrev Klára később feltette a kérdést, hogy ez vajon fenyegetés-e vagy megfélemlítés. – Ha a Fideszben azt hiszik, hogy minket el lehet hallgattatni, alaposan melléfogtak, mert én ennek inkább örülök – közölte, hozzátéve, hogy ezzel legalább újra napirenden van a pedofilbotrány.