Donáth Anna: A Momentum nemi kvótát vezet be a párt választási listáin és elnökségében

Donáth Anna: A Momentum nemi kvótát vezet be a párt választási listáin és elnökségében

Donáth Anna (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nő vagy, és fel mersz szólalni a rendszer ellen? Akkor a nőiségedben fogunk megalázni – ez a hatalom üzenete ma minden nőnek, aki kritizálni meri a kormányon lévő erőket – erről írt Donáth Anna, a Momentum vasárnap újraválasztott elnöke.

Szerinte egy olyan rendszerben élünk, „amelyben a kormánypropaganda rutinszerűen szégyenít meg fiatal lányokat, és ha kell, akár a szoknyájuk alá is befotóznak. Ez a rendszer nem tűr kritikát – és különösen nem tűr kritikát a nőktől. A közéleti vitáktól távol, a konyhába kívánnak mindenkit, aki nem az ő hatalmukat építi”. – Ezt a hozzáállást látva jutottunk arra, hogy a Momentumban nemi kvótát vezetünk be a párt választási listáin és elnökségében a 2026-os választásoktól kezdődően. A döntés értelmében pártlistáinkon legalább 30 százalékot el kell érnie a kisebbségben lévő nem arányának. A listák összeállítása során pedig cipzárelvet kell alkalmazni: 2 azonos nemű jelöltet egy ellenkező neműnek kell követnie – jelezte. 

A politikus a párt vasárnapi rendezvényén mondott beszédében nemcsak a Fideszt ostorozta, odaszúrt a DK-nak is „a 2010 előtti világ árnyait” emlegetve.