Döntöttek a helyeik: Hódmezővásárhelyen sem lesz tűzijáték

Döntöttek a helyeik: Hódmezővásárhelyen sem lesz tűzijáték

Tűzijáték (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hódmezővásárhelyen sem lesz idén augusztus 20-án tűzijáték – a hírt Márki-Zay Péter polgármester jelentette be a Facebook oldalán. A politikus korábban már jelezte, hogy nem akar ő maga dönteni a kérdésben, megkérdezte ezért az ott élőket. A helyiek az ingyenes városi újságban elhelyezett lapon választhattak. A tájékoztatás szerint több mint ötszáz szavazat érkezett: 460-an nemmel, 41-en igennel voksoltak, 8 szavazat pedig érvénytelen volt.

A polgármester bejelentése szerint a tűzijáték törlésével felszabadult másfél millió forintot egyebek mellett a szociálisan rászorulók megsegítésére fordítják. Egyúttal jelezte, hogy a tűzijáték lebonyolítására korábban közbeszerzési eljárással választották ki a beszállítót, aki már megkezdte az előkészületeket a munkára. Mivel katás vállalkozóról van szó, így az ő megsegítésére gyűjtést szerveznek.

Országszerte számos városban lemondták már az augusztus 20-i tűzijátékot a gazdasági válságra hivatkozva, Budapesten eközben a kormány Európa legnagyobb tűzijátékát tervezi. Kovács Zoltán államtitkár ezt azzal indokolta, hogy a rakétákat már korábban megvásárolták, így most drágább lenne lemondani.