Drámai mentés: autópályán állt le a 15 éves fiú légzése

Drámai mentés: autópályán állt le a 15 éves fiú légzése

Gyermekmentés (Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Drámai mentéssel indult a hét – számolt be róla közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, rémült szülők kérték hétfőn reggel a mentők gyors segítségét ahhoz a 15 év körüli fiúhoz, aki az M5-ös autópályán lett rosszul az autóban, Inárcs közelében.

A fiú hányingerre panaszkodott, majd egyszer csak nem válaszolt édesanyjának a hátsó ülésről. – A család azonnal félreállt, mentőt hívtak, majd rutinos mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett, így a szülők, a pánik ellenére is rögtön megkezdték az újraélesztést. A Központi Mentésirányítás azonnal több egységet riasztott, köztük a gyermekrohamkocsit is, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az elszánt csapatmunka végül rövid időn belül sikerre vezetett és a fiút stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink – közölték.

Címkék: mentők