Dúró Dóra főtanácsadója lett Szakács Árpád

Dúró Dóra főtanácsadója lett Szakács Árpád

Dúró Dóra (Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Főtanácsadóként segíti Dúró Dóra, az Országgyűlés alelnökének munkáját Szakács Árpád – jelentette be közleményben a Mi Hazánk csütörtökön. Indoklásuk szerint „az országosan ismert médiaszemélyiség az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező újságíró és kommunikációs szakember a Kárpát-medencében”.

Szakács munkásságával kapcsolatban többek közt felidézték: 2016-ban a Magyar Idők című – bár a közlemény nem említi, de egyébként kormánypárti – napilap munkatársa volt, 2016–2020 között a Vasárnap Reggel, valamint a Mediaworks nyomtatott megyei napilapjai központi szerkesztőségének főszerkesztője. – Nevéhez köthető a Kinek a kulturális diktatúrája? című, 2018-ban megjelent cikksorozat, amely az utóbbi évtizedek hatalmas visszhangot kiváltó tényfeltáró írása volt. A sorozatról hírt adtak a külföldi hírügynökségek is. 2020-ban a Magyar Nemzetben elindította az úgynevezett szabadkőműves-vitát, amelyre több mint száz éve nem volt példa. A Szakács Árpád által vezetett szerkesztőségnek 2016–2020 között sem helyreigazítása, sem sajtópere nem volt, munkájukat Érték és Minőség Nagydíj Kommunikációért Nívódíjjal ismerték el a Parlamentben. Számos szakmai elismerés mellett 2019-ben elsőként kapta meg a Lovas Istvánról elnevezett sajtódíjat. 2020-ban minden pozíciójáról lemondott és visszavonult – írták.

Szakácsról Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke még úgy nyilatkozott a Magyar Hangnak adott interjújában még májusban: „Én nagyon örülök Szakács Árpádnak és csábítanám, hogy lépjen is be a pártba. Megtisztel a jelenlétével, hogy eljön a rendezvényeinkre, de nem Mi Hazánk-os, hanem kiábrándult fideszes. Túl közel került a Fidesz csúcsvezetéséhez és az ottani dolgokat nem tudja elfogadni”.