Egy apa megütötte a biztonsági őrt az Országos Kardiológiai Intézetben a járványügyi szabályok miatt

Egy apa megütötte a biztonsági őrt az Országos Kardiológiai Intézetben a járványügyi szabályok miatt

Fotó: Facebook/Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet ·

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem akart részt venni egy ellátott gyermek édesapja a kötelező szűrésen a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. Ezért előbb fellökte az egyik biztonsági őrt, majd miután az utolérte, megütötte őt – derül ki az intézmény közösségi oldalán megjelent bejegyzésből. Azt írták, hogy feljelentést tettek a rendőrségen a történtek miatt.

https://www.facebook.com/kardio.hu/posts/737741063448008

A kardiológiai intézetben is különleges szabályok vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt. Ez többek között látogatási tilalmat is jelent. Az intézmény beszámolója szerint a férfi megállni sem volt hajlandó a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott szolgálatot teljesítők hiába mondták neki, hogy látogatási tilalom van érvényben, az édesapa félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr végül itt érte utol, és szólította fel, hogy tegyen eleget az Intézet járványügyi protokolljában előírt szűrési kötelezettségének, és vegye fel a biztosított szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, ekkor ütötte meg a biztonsági őrt.

Hozzátették, az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, több kritika érte az intézetet a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrend miatt. „Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!” – írták.

„Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is. Most annak jött el az ideje, hogy Szeresd a dokit és az összes egészségügyben dolgozót!” – fogalmaztak.