Egy Bolt-taxis kidobda a kocsiból az izraeli utasait Budapesten

Egy Bolt-taxis kidobda a kocsiból az izraeli utasait Budapesten

Bolt taxi. (Fotó: Bolt/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu információi szerint az eset még két hónappal ezelőtt történt, de a Bolt taxiscég máig nem adott tájékoztatást arról a sértetteknek, hogy részesült-e retorzióban az antiszemitizmussal és rasszizmussal vádolható taxis, és ha igen, mi volt ez.

Az izraeli utasok október 2-án délután 2-kor szálltak be a VII. kerületben egy Bolt taxiba, de amint a taxis meghallotta, hogy héberül beszélnek, néhány méter után egyszerűen felszólította őket, hogy szálljanak ki. 

Az utasok ezt először nem is értették (vagy nem akarták elhinni) ezért visszakérdeztek, hogy mégis hogy gondolja ezt. A sofőr semmiféle értelmes magyarázatot nem adott a viselkedésére, csak annyit mondott, hogy nem viszi el őket, mert „nincs kedve", majd újra kiparancsolta az utasokat az autóból, és elhajtott.

Mivel haladtak pár métert eközben, 510 forint fuvardíjat kellett kifizetniük (ez nem vicc).

Az utasok idős emberek, egy 86 éves apa és 50 éves lánya voltak. Bejelentést tettek a Bolt cégnek, ami bár azt válaszolta, hogy elhatárolódnak a taxis viselkedésétől, arról nem voltak hajlandók tájékoztatást adni, hogy mit léptek ellene. Így nem egyértelmű, hogy a sofőr kapott-e bármiféle büntetést a cégtől. A taxisok egyébként alvállalkozók, nem a cég alkalmazottjai.