Egy nap alatt három megyében és négy fővárosi kerületben váltották le a rendőrkapitányokat

Egy nap alatt három megyében és négy fővárosi kerületben váltották le a rendőrkapitányokat

Varga Péter rendőr dandártábornok Győr-Moson-Sopronban lett kapitányságvezető (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember elsejével összesen 7 helyen váltották le a rendőrkapitányokat, ezen belül 3 megyében és 4 budapesti kerületben történtek változások a Police.hu hírei szerint – foglalta össze a Népszava. 

Fejér megyében Szabó Vendel rendőr ezredest bízták meg a rendőr-főkapitányság vezetésével. Az új vezető eddig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztását töltötte be.

A korábbi Fejér megyei rendőrfőkapitány, Varga Péter rendőr dandártábornok ugyanakkor Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője lett. A belügyminiszter előző nappal visszavonta Nagy Ágnes rendőr ezredes ideiglenes megbízását, akit visszahelyezett korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

Veszprém megyében mostantól Dékány Balázs rendőr ezredes a megbízott megyei rendőrfőkapitány, aki a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál dolgozott a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata Igazgatóság igazgató-helyetteseként. Az eddigi megyei kapitányságvezetőt, Anda Györgyöt visszahelyezték korábbi, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába.

Új vezetőket neveztek ki Budapesten is az I., II., VI. és XIX. kerületi rendőrkapitányságok élére. Kecskés Tamás rendőr ezredest a II. Kerületi Rendőrkapitányság vezetésével az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője bízta meg. Márton Zoltán rendőr alezredes az I. Kerületi Rendőrkapitányság, Plánk Róbert rendőr ezredes a VI. Kerületi Rendőrkapitányság, Krammer György Zsolt rendőr ezredes a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője lesz.