Egy XV. kerületi idősotthon dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje

Egy XV. kerületi idősotthon dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A XV. kerületi Erdőkerülő úti Nyugdíjasház egyik munkatársánál a COVID-19 teszt eredménye szombaton pozitív lett – jelentette be vasárnap reggel Cserdiné Németh Angéla kerületi polgármester a Facebook-oldalán.

A polgármester emiatt úgy döntött, hogy nyugdíjasház teljes területére, előreláthatólag április 19-től május 2-ig kijárási és látogatási tilalmat rendel el, valamint azonnal elkezdik a ház lakóinak és dolgozóinak COVID-19 szűrését, tesztelését.

„A jogszabályok értelmében a 70 év feletti idősek ellátása továbbra is az önkormányzat feladata! Így ezen idő alatt a bentlakóknak, továbbra is biztosítjuk heti 1 alkalommal a bevásárlást (10 ezer forint összegig és 7 kilogramm súlyhatárig), amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, továbbá kiváltjuk a gyógyszereket és feladjuk a postai csekkeket is” – írta a polgármester. (A posztot az Index vette észre.)

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2487929111521486

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy 18 olyan szociális intézményről tudnak, ahol fertőzések vannak. Összesen 386 gondozott betegedett meg – 286-an vannak közülük kórházban – és 45 ápoló. Idősotthonok lakói közül 33 ember hunyt el.