Eldurvult a fideszes belharc Körmenden, fenyegetések miatt inkább visszalép a jelölt

Eldurvult a fideszes belharc Körmenden, fenyegetések miatt inkább visszalép a jelölt

Fotó: Belencsák István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Családom határozott kérésére arra az elhatározásra jutottam, hogy visszalépek a polgármester-jelöltségtől – jelentette be szerdán a Facebook-oldalán Belencsák István, a város jelenlegi alpolgármestere, akinek néhány nappal ezelőtt szavazott bizalmat a Fidesz körmendi szervezete. Mint írta, az őket ért fenyegetések hatására döntött így.

Mint az Úgytudjuk.hu korábban megírta, a pénteki jelöltállító gyűlésen Belencsák Istvánt jelölte meg a körmendi Fidesz-alapszervezet tagsága a 2024-es önkormányzati választás polgármester-jelöltjének. Belencsák mellett másik jelölt is volt, a leköszönő polgármester, a várost 22 éve irányító Bebes István kiszemelt utódja, jelenlegi bizottsági elnök Szabó Barna.

„Az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amelyre a legrosszabb rémálmomban sem mertem gondolni. Már a pénteki jelöltállító taggyűlés előtt elképesztő hazugságáradat, fenyegetés és zsarolás érkezett a másik oldalról. Ilyen ellenszélben sikerült a tagság jelentős részét magam mellé állítani és sima győzelmet aratni. Ezt követően Bebes István olyan vállalhatatlan, hazugságoktól hemzsegő bejegyzést tett közzé, mely nem csak a szavazás tisztaságát kérdőjelezte meg, de szembeköpte azt a politikai közösséget is, mely évtizedeken keresztül támogatta. Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nem csak személyemet, de a szavazáson részt vevő tagtársaimat is. Az elmúlt két napban pedig már attól sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbáljanak megfélemlíteni, fenyegetni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. Pontosan ismertem ugyan ezeket az embereket, de ilyen szintű gyűlölködésre és fenyegetésre még én sem számítottam. Az elmúlt napok történései után így, a családom határozott kérésére arra az elhatározásra jutottam, hogy visszalépek a polgármester-jelöltségtől” – írta Belencsák István szerdán. A bejegyzésében arra is utalt, hogy szűkebb baráti köre tagjainak is „a megfélemlítéssel, a lejáratással és az anyagi ellehetetlenítéssel kellett szembe nézniük”

Bebes egyébként a pénteki döntést indulatosan kommentálta a Facebookon. „A helyi körmendi fidesz szervezet úgy választotta meg 22 fő szavazatával Belencsák Istvánt polgármester jelöltnek, hogy a szavazás eredményét az azt megelőző hetekben a helyi közéletben soha sem magán-közéleti sem semmilyen hivatali szerepet betöltő, kiöregedett, mintegy passzív alvóügynöknek visszavonult, de még mozgékonyabb korukban is jelentéktelen múlttal és kvalitással rendelkező fidesz hobbista párttagokon, akik nagy része már jó ideje nem Körmenden de még csak nem is a körzetben élnek és akiken aktív és arrogáns pressziót gyakoroltak. Tették ezt úgy többek közt, hogy ami amúgy a párttagok érdektelenségét és aktivitását is tükrözi, hogy jó ideje már tagsági díjat sem fizettek, de Belencsákék a besimulásért és a szavazataikért cserébe azon tagsági díjak visszamenőleges kiegyenlítését is felkínálták nekik, ami ugyebár nettó bűncselekmény, megvesztegetés, szavazati csalás, szavazás tiltott befolyásolása stb...vagy például az anyagi helyzetüknél fogva a kívántnál kevesebb alkoholmennyiséget megvásárolni tudó párttagokat a beszavazás érdekében pár finom rövidital körért cserébe édesgettek magukhoz…" – írta.

(Forrás: Úgytudjuk.hu, Nyugat.hu)