Elfogták egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Elfogták egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

K. Gábort azzal gyanúsítják, hogy 1999. április 25-én egy budapesti lakásban lelőtte egyik ismerősét – írja a Police.hu.

A rendőrség 22  év után elfogta az 1999. április 25-én, Budapest XI. kerület Karinthy Frigyes úton történt emberölés gyanúsítottját. Az esetet annak idején nem sikerült teljes körűen felderíteni, és később sem, noha a több mint húsz év alatt többször is elővették.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya 2020 őszén határozott a nyomozás folytatásáról, mely során újabb bizonyítékok kerültek látókörükbe.

Végül 2021. február 3-án összehangolt rendőri akció keretében – melyben a készenléti rendőrök mellett részt vett a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is – elfogták az 52 éves K. Gábort. Azzal gyanúsítják a dunakeszi férfit, hogy 22 éve egy lőfegyverrel ő ölte meg a 36 éves áldozatot a Budapest, Karinthy úton lévő albérletben. 

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, letartóztatásáról később dönt a bíróság.