Ellenzéki szövetség: Elég abból, hogy Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

Ellenzéki szövetség: Elég abból, hogy Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését – írja közös közleményben a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Mint írják, a parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a »kivezetésre szánt« állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata »a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony« kivezetése lesz.

– Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható – teszik hozzá.

Az ellenzéki szövetség leszögezi, hogy a leghatározottabban nemet mondanak az állami vagyon kimentésére, valamint elítélik a rezsim átmentését célzó lépéseket, a közvagyon, az adóforintok fideszes magánzsebekbe juttatását.

– Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek! – zárul a közös közlemény.