EP-jelöltek vitája: most Dobrev Klára lázadt fel a „köztévé” szabályai ellen

EP-jelöltek vitája: most Dobrev Klára lázadt fel a „köztévé” szabályai ellen

Dobrev Klára online sajtótájékoztatója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Sem a vitán, sem a vita előtt nem fogok a »köztévé« szabályai szerint játszani” – írja Facebook-posztjában Dobrev Klára. A DK EP-listavezetője felidézte, hogy az MTVA a csütörtöki vita kapcsán azt írta az e-mailben: „Bejutás a Várkert Bazár épületébe: kizárólag a Várkert Bazár mélygarázsán keresztül lehetséges lift használatával, hostessek kíséretében”.

Dobrev Klára azonban közölte, nem fog „egy lesötétített autóban begurulni egy mélygarázsba, ahonnan majd külön személyzet kíséri titkos folyosókon át.” Mint hozzátette, tudja, hogy az MTVA-nál ehhez vannak szokva, tudja, hogy Orbánt így kell fogadni. – Tudom, hogy ő kampányolni is csak titokban jár. De én gyalog fogok érkezni, nem a garázsból, hanem az utcáról fogok besétálni, az emberek között. És megpróbálnék mégis az épület rendes bejáratán bemenni – szögezte le a politikus, aki bohóckodásnak nevezte, hogy a bejáraton keresztül nem lehetséges a bejutás az épületbe. Végezetül mindenkit, akinek van kedve, csütörtök 18:15-re a Clark Ádám tér ivókútjához invitált, hogy együtt keressék meg a főbejáratot.

Mint korábban megírtuk, a május 30-i eseményt nem a köztévé épületében, hanem a Várkert Bazárban, nézők nélkül rendezik, a vitavezetők Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesznek. Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a Várkert Bazárhoz hívta szimpatizánsait demonstrálni. Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője pedig csak úgy hajlandó részt venni az eseményen, hogy a közmédia által kért, a vita szabályai elfogadásáról szóló nyilatkozatot „lelkiismereti okokból” nem írta alá.