Fáklyákkal ment a Klubrádió elé Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Fáklyákkal ment a Klubrádió elé Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Szél Bernadett és Hadházy Ákos a Klubrádiónál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem gyertyát hanem fáklyát hoztunk, mert nem temetni jöttünk a rádiót – így fogalmazott Hadházy Ákos, amikor Szél Bernadett-tel közösen vasárnap este a Klubrádió épületéhez mentek. A politikus arra hivatkozott, hogy bár az adás éjfélkor el fog némulni, de az interneten tovább fog működni az „egyetlen nagy, még szabad rádió”. Hadházy Ákos arról is beszélt, hogy vannak olyan vonalak, amiket nem szabadna átlépni. A jövőben tehát szerinte olyan nyomásgyakorlásra lesz szükség, amely megakadályozza, hogy ilyenek történjenek.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/videos/133321265321564/

Szél Bernadett pedig azzal kezdte, hogy ha nem lenne járvány, akkor biztosan sokkal többen lennének. – Láthatóan még az egy darab rádió, ami szabad, független, kritikus és autonóm volt, az is fájt a Fidesznek. Van hatalmas propagandamédiájuk, mégis ez az egy is fájt nekik – fogalmazott, hozzátéve, hogy „ez a Fidesz természete”.

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a frekvenciajogosultság ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így ezután internetrádióként tud tovább üzemelni.

– A hétfői elhallgatás nem végleges, visszafordíthatatlan esemény, van még reális esélyünk rá, hogy a pályázat lezárultával újra szóljunk analóg frekvencián is – mondta el a Magyar Hangnak korábban Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója. – Mi vagyunk az egyetlen érdemi jelentkező, így ha a Médiatanács tisztességesen lebonyolítja a pályázatot, akkor visszakaphatjuk a frekvenciánkat – tette hozzá.