Fáklyákkal vonult a Kossuth Lajos térre az Országos Közös Akarat

Fáklyákkal vonult a Kossuth Lajos térre az Országos Közös Akarat

Részlet Országos Közös Akarat élő közvetítéséből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ennyi nem elég, el a kezekkel a gyerekektől” címmel tüntetést szervezett szerdára az Országos Közös Akarat. A demonstráció 17 órakor a Szent Gellért téren kezdődött, ahonnan a Kossuth Lajos tér irányába vonulnak a résztvevők. A szervezők hangsúlyozták, hogy ez egy néma felvonulás, ezért politikai jelszavakat sem hallani. A tudósítások szerint néhány százan vettnek részt a megmozdulásban, melynek apropója, hogy Novák Katalin a tavalyi pápalátogatás idején kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, és bár azóta a köztársasági elnök lemondott, valódi megoldások nem születtek a gyermekek védelmében. A rendezvényen pártok szimbólumai nem voltak láthatók.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.