Felajánlotta fizetéskiegészítését a lelkész a gyermekbántalamazások áldozatainak, amíg Balog Zoltán le nem mond

Felajánlotta fizetéskiegészítését a lelkész a gyermekbántalamazások áldozatainak, amíg Balog Zoltán le nem mond

Balog Zoltán bejelentése (Forrás: Magyarországi Református Egyház/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan vannak a református közösségben olyanok, akik nehezményezik, hogy Balog Zoltán, a református zsinat lelkészi elnöke nem mondott le azt követően, hogy bevallotta, támogatta, hogy K. Endre kegyelmet kapjon. Elismerte, ez hiba volt, amiért bocsánatot kér, viszont nem mondott le.

Szerda reggel Csűrös András, a Gyömrői Református Gyülekezet vezető lelkésze Facebook-bejegyzésben közölte, hogy mindaddig a gyermekbántalmazások áldozatainak utalja lelkipásztori fizetés-kiegészítését, amíg hivatalban lévő egyházkerületi vezetés hivatalban marad. Arról az egyházkerületről van szó, amelynek élén Balog Zoltán áll. 

A bejegyzéshez több tucat hozzászólás érkezett, amelynek döntő többsége támogatta felajánlását, illetve köszönetet mondott érte. Volt olyan lelkésztársa, aki csatlakozott a kezdeményezéshez, és arra felhívta kollégáikat is. Egyetlen olyan komment volt, amely erőteljesen emlékeztet a kormányzati kommunikációra: „Ne haragudj, Andris, tettél egy végletekig műmájer, jóemberkedő, hamis lelkületű, öntetszelgő pózt. A libsik megköszönik, és röhögnek”.