Felhős, de napos időt hoz a csütörtök

Felhős, de napos időt hoz a csütörtök

Napsütés. Képünk csak illusztráció! (Fotó: lacasadicomo/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett csütörtökön – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiejtették: elsősorban a Dunától keletre élénkülhet, erősödhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Az Időkép szerint csütörtökön kezdetben gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. Napközben megszűnik a hidegfronti hatás, a melegedés miatt viszont migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság kerülhet előtérbe, álmosak lehetünk, csökkenhet a teljesítőképességünk. Felerősödhetnek a keringési panaszok is.

Azt javasolják, továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra. 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást.

Címkék: időjárás