Félmilliárdért utazott Orbán Viktor

Félmilliárdért utazott Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezése után a szarajevói repülőtéren 2023. június 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 51 hivatalos látogatást tett külföldön tavaly januártól idén június közepéig Orbán Viktor, ezek közül 18 alkalommal vette igénybe a Magyar Honvédség által vásárolt Airbus A319-es különgépet – tudta meg az rtl.hu.

A portál a külügyminisztériumtól megtudta, hogy mindez összesen 502 millió forintba került: 395 millió forintot fordítottak szállásra, 14 millió forintot napidíjra, míg az útiköltség 93 millió forint volt. Azt ugyanakkor megtagadta a Sziijjártó Péter vezette minisztérium, hogy részletes adatokat is közöljön, így nem lehet tudni, hogy utazásai során milyen áron szállt meg a miniszterelnök, vagy hogy milyen összegű napidíjakat vett fel. Márpedig ez azért is érdekes lett volna, mert több alkalommal felmerült, hogy kifejezetten drágán, luxuskörülmények között béreltek szállást a kormányfő delegációjának. Ilyen volt például a tavaly júliusi bécsi látogatás, ahol a magyar küldöttség az osztrák főváros egyik legdrágább hoteljében szállt meg.