Felmondott hét sebész, vizsgálatot indít Kásler a Margit Kórház ügyében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Imreh Domonkos főorvos elbocsátását követően további hét sebész orvos távozott az intézményből – írta a Magyar Nemzet.

A kórház vezetője szakmai és magatartásbeli tényezőkkel is indokolta a lapnak nyugdíjkorhatárt elérő sebész felmentését, volt kollégája, Csókay András azonban úgy véli megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása.

Adósságrendezést követelnek a kormánytól a kórházi beszállítók | Magyar Hang

A főigazgató a Magyar Nemzetnek küldött válasza szerint Imreh Domonkos már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel fel fogják menteni. A Magyar Nemzet szerint viszont már jóval előbb, nyáron megszületett a kormányrendelet, amely lehetővé tette volna a nyugdíjaskorú főorvos továbbfoglalkoztatását.

– A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok – írta az intézményvezető, Badacsonyi Szabolcs a lapnak.

A Magyar Nemzet felidézi: Badacsonyi Szabolcs, az SZDSZ egyik volt prominens vezetője már 2007-ben az MSZP–SZDSZ-kormány által bezárt Margit-kórházat, mint telephelyet egyik vezetőként irányította, és amikor még létezett a Szabad Demokraták Szövetsége, elindult a pártelnöki tisztségért, noha nem ő nyert.

Kásler Miklós azt közölte: vizsgálatot indít az ügyben.