Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marad a kánikula a hét utolsó munkanapján is, a fél országra riasztást adtak ki a várható hőség miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható, de az északkeleti szél megélénkül. A Dunántúl nyugati felének kivételével mindenütt elérheti, vagy meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 25 fokot, ezért több helyen a legenyhébb, citromsárga fokozatú riasztás van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép arra hívja fel a figyelmet, hogy front nem lesz térségünkben, de mivel tovább melegszik az idő, így a melegedésre érzékenyek migrént, dekoncentráltságot, fáradékonyságot tapasztalhatnak. Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. 10 és 16 óra között sokfelé erős, néhol nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodni kell a bőr megfelelő védelméről.

Címkék: időjárás