Felfüggesztettet kapott a négyéves kislányt a forró buszban felejtő sofőr

Felfüggesztettet kapott a négyéves kislányt a forró buszban felejtő sofőr

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsőfokú ítélet született a kislány halálának az ügyében, akit két évvel ezelőtt, nyáron felejtettek egy forró buszban Tomajmonostorán. A sofőrnek nem kell börtönbe vonulnia, megúszta felfüggesztett szabadságvesztéssel – derül ki a Szolnoki Törvényszék közleményéből.

Az eset 2022 júniusában történt, amikor egy busszal a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsről Tomajmonostorára szállított gyerekeket. A sofőr azonban elmulasztotta átvizsgálni a buszt, így egy gyermek abban maradt. Mivel a buszvezető a járművet tűző napon, fedetlen parkolóban hagyta, több mint 50 fokos forróság alakult ki a csukott ajtókkal és ablakokkal leállított buszban. Miután megtalálták a gyereket, hiába szállították még aznap kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később életét veszítette.

A büntetlen előéletű férfival szemben halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat. Ügyében ma hirdettek ítéletet a Tiszafüredi Járásbíróságon. Mint Tóvizi Ádám Péter szóvivő közölte: az 58 éves férfit bűnösnek mondták ki, és 2 év – 5 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Mellékbüntetésként 5 évre eltiltották a személyszállítási tevékenységtől, vagyis ennyi ideig nem dolgozhat buszvezetőként.

Az ítélet azonban nem jogerős. Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, ezért súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlott és védője pedig elsődlegesen felmentést szeretne, másodsorban pedig a kiszabott büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést – írták. Az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.