Az euró bevezetése nem aktuális a kormány szerint

Az euró bevezetése nem aktuális a kormány szerint

Euró érmék és bankjegyek. Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg ez nem aktuális kérdés – mondta az euró bevezetéséről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezetőt Matolcsy György jegybankelnöknek közelmúltban elhangzott nyilatkozatáról kérdezték a csütörtöki kormányinfón, a jegybank vezetője szerint szükséges az euró bevezetése Magyarországon.

Gulyás Gergely szerint Magyarország kötelezettséget vállalt az euró bevezetésére, de az EU-s csatlakozás óta megváltoztak a feltételek. Szavai szerint még az is vitatható, hogy fennáll-e ez a bevezetési kötelezettség. Egyébként a tárcavezető úgy látja, jelenleg ez nem aktuális kérdés, mert az euróbevezetéshez előbb fel kell zárkózni az EU fejlettségi szintjéhez, az ország azonban csak 77 százalékon áll, ezért szerinte ettől még messze vagyunk. A miniszter arra is kitért, hogy az euró bevezetése az önálló monetáris politika feladásával jár.