Gulyás Gergely: Nem kizárt, hogy Magyar Pétert a mentelmi jog megszerzése motiválta

Gulyás Gergely: Nem kizárt, hogy Magyar Pétert a mentelmi jog megszerzése motiválta

Magyar Péter sajátótájékoztatója 2024. június 1-jén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem az igazmondásáról ismerte meg az ország Magyar Pétert – erről beszélt a hétfői kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra utalt, hogy a Tisza Párt vezetője korábban azt hangoztatta, hogy nem kíván EP-képviselő lenni, ezzel szemben azóta bejelentette, hogy EP-képviselőként fog dolgozni. Gulyás Gergely szerint nem zárható ki, hogy a mandátum felvételével a mentelmi jog megszerzése volt a célja.

Kérdezték a minisztert az ellenzéki politikusnak egy belvárosi szórakozóhelyen történt incidenséről is. A történtekről nem sok részlet ismert, a hírek szerint összetűzésbe keveredett egy őt videózó személlyel, majd kivezették a szórakozóhelyről. Magyar Péter elmondása szerint provokálták, a rendőrség pedig garázdaság és rongálás miatt nyomoz. Gulyás Gergely szerint mindenesetre nem a kormány, hanem a hatóságok hatókörébe tartozik a kérdés.