Gulyás szerint nem feltétlenül érdemes Pestyt meghívni Tusványosra

Gulyás szerint nem feltétlenül érdemes Pestyt meghívni Tusványosra

Pesty László (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem feltétlenül érdemes meghívni Pesty Lászlót a tusnádfürdői fesztiválra – derült ki a csütörtöki kormányinfón. Az Index arról érdeklődött ugyanis, mi a véleménye Gulyás Gergelynek a Mészáros Lőrinc-jelenségről kifejtettekről.

Pesty egy beszélgetésen a Biden család eseteit párhuzamba állította a „Lölő-jelenséggel”. Szerinte mindkét eset úgy értékelhető, hogy a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak. Az úgynevezett Biden-klánt a Lölő-klánhoz hasonlította. Förtelem szerinte mind a kettő, és csak kompromittálják a történelmi eszméket.

A 444 szerint a szokatlan kijelentésre ott helyben senki nem reagált, ezért megkeresték a dokumentumfilmest, miként is értette ezt. Pesty a lapnak azt mondta, szerinte Szijj Lászlóra is lehet Lölőként hivatkozni. A lap felvetette, hogy Mészáros Lőrincet szokás így nevezni, de Pesty szerint Lölő alatt bárkit érthetünk, és gondoljon bárki, amit akar. Szerinte vannak jelenségek, amelyek bizonyos eszméknek rosszat tesznek, miközben mindenki azonosítja ezeket egymással. – Sejtem, kire gondolnak honfitársaim, amikor lölőznek, bár tényleg nem tudom, kit neveznek így – állította. Pesty azt mondta, ő egy csökkent értelmű medvebocs, összetéveszti az ember Szijj Lászlót Micimackóval, esetleg Fülessel. Mondott, amit mondott, aki érti, érti, aki meg nem érti, az érti. Pesty kifejtette azt is, 35 éve a Fidesz mellett van, nem fogja soha ezt a pártot elárulni, kritikáját pedig az érted haragszom-jelenségbe lehet sorolni.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, érdemes meghívni Tusnádfürdőre azokat is, akik kritikusak a kormánnyal, de értelmesen és összefüggően tudnak nyilatkozni. A Pesty-kijelentésekben ő viszont nem talált értelmet és összefüggést. Az Index felvetésére, mit gondol egyébként a Lölő-jelenségről, Gulyás azt válaszolta: nem tud ilyen jelenségről.