Gyalogosok közé hajtott egy autó Trierben, gyermek is van a halálos áldozatok között

Gyalogosok közé hajtott egy autó Trierben, gyermek is van a halálos áldozatok között

Képünk csak illusztráció! (Forrás: Pxfuel.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyalogosok közé hajtott egy autó Németország Rajna-vidék-Pfalz tartományában, Trierben kedden délután, és az első híradások szerint legalább két embert halálosan megsebesített, közülük legalább egy gyermek. A rendőrség még nem tudja, mi motiválhatta az elkövetőt.

A rendőrség megerősítette, hogy az eddigi információk szerint két ember elhunyt a támadásban, és többen megsérültek. A rendőrség szóvivője szerint az áldozatok pontos száma még nem ismert, de több halott és több súlyos, illetve nagyon súlyos sérültje is van a támadásnak.

Az SWR közszolgálati csatornának Trier polgármestere, Wolfram Leibe (SPD) úgy nyilatkozott, hogy ámokfutásról van szó. Wolfram Leibe megerősítette, hogy egy gyermek, egy kislány meghalt a támadásban. Közvetlenül a támadás után a polgármester 15 sérültről tudott.

Az elkövető egy SUV-val (utcai terepjáró) hajtott a sétáóutcán közlekedő gyalogosok közé, és válogatás nélkül gázolta el őket. Egy szemtanú szerint „emberek repültek a levegőben” A gyanúsítottat a rendőrség nagyjából egy kilométerre a tett helyszínétől őrizetbe vette és a járművet lefoglalták. Trier belvárosát a rendőrség lezárta, hogy biztosítsa a nyomokat. Ez akár több órán át is tarthat, de a veszély, mivel a gyanúsítottat őrizetbe vették, már elhárult.

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsított egy 51 éves német férfi, aki Trier közelében él, és a rendőrség abból indul ki, hogy magányos elkövető. A motivációja egyelőre ismeretlen. A rendőrség azt kérte a lakosságtól, ne terjesszenek spekulációkat.