Gyertyagyújtással emlékeztek a Badacsonyban halálra vert borászra

Gyertyagyújtással emlékeztek a Badacsonyban halálra vert borászra

A 2018. szeptember 8-ára virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én (MTI Fotó: Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megemlékezést tartottak vasárnap este Badacsonyban a péntek éjjel a településen meggyilkolt balatonfüredi borász emlékére. A badacsonyi mólótól nem messze, a Bázis büfé mögötti parkolóban történt a tragédia, ott is tartották a gyertyagyújtást.

A rendőrség először csak annyit közölt szombaton, hogy meghalt egy ember, miután két társaság dulakodni kezdett Badacsonyban. Később derült ki, hogy egy fiatal balatonfüredi borász vesztette életét.

Egy a hirbatalon.hu-nak nyilatkozó szemtanú szerint a szóváltás már egy büfében megkezdődött, ami kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt.

Az Index információi szerint az autóban ülő két nagydarab férfi kiszállt, majd a társaság egyik tagját nagyon durván ütni kezdték. A szemtanúk elmondása szerint akkor is rugdosták, amikor már a földön volt. A fiatal férfi nem mozdult már a földön, amire a két, autóból kiszállt férfi el akart hajtani. A közben odaérő biztonságiak megpróbálták megállítani őket, egyikük az ablakon befújt paprikaspray-vel. Ezután az autóval egy oszlopnak is nekihajtottak, majd az árokba. Amíg a rendőrök kiérkeztek, a biztonságiak tartották őket ott.

[caption id="attachment_6325" align="aligncenter" width="1000"]

A 2018. szeptember 8-ára virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én (MTI Fotó: Mónus Márton)[/caption]

A Tények információi szerint egy ott tartózkodó orvos és ápoló próbálta újraéleszteni a földön fekvő áldozatot. Ám sem nekik, sem a kiérkező mentősöknek nem sikerült.

A helyiek szerint későn értek ki a mentők. Orosz Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa ezzel kapcsolatban az Indexnek at mondta, Tapolcáról ment a mentő, a mentősök pedig átvették a folyamatban lévő újraélesztést.

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint a bűncselekmény elkövetésével két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos gyanúsítható. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen. Letartóztatásuk indítványozására szeptember 9-én előterjesztést tettek.

[caption id="attachment_6321" align="aligncenter" width="1000"]

Fotó: police.hu[/caption]

Laposa Bence borász, a badacsonytomaji képviselőtestület tagja a tragédia után arról írt a Facebookon, hogy „amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!”

Az Indexnek nyilatkozva ezt azzal egészítette ki, hogy Badacsony azon részén a szórakozóhelyek egy része sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több balhé, verekedés van. Szerinte a rendőrségi jelenlét egyáltalán nem elegendő.

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője is arról beszélt az Indexnek, hogy Badacsony ezen része évek óta csúszott egyre lejjebb, de idén durvult el igazán a helyzet. Az igénytelenség egyre több balhés alakot vonzott. Gyakoriak lettek a verekedések az alsó büfésornál, ami mögött a parkolóban történt a szombati eset. Kardos Gábor felháborodásának is hangot adott, mivel az önkormányzat a haláleset ellenére sem mondta le a hétvégi szüreti rendezvényeket.

Krisztin N. László polgármester az eset után közleményt adott ki. Azt írta, megrendüléssel értesültek a halálesetről, és „a polgármester és a képviselő-testület a leghatározottabban fel fognak lépni, és minden tőlük telhetőt megtesznek már a mai naptól azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló”.