Gyorsan elfogták a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit

Gyorsan elfogták a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit

Fekete-Győr András és Orosz Anna

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti rendőrök órákon belül azonosították a férfit, aki a gyanú szerint egy párt sajtótájékoztatóján többeket megütött a Széll Kálmán téren – olvasható a Police.hun megjelent közleményben.

A garázdaságra hétfőn került sor, amikor a Momentum sajtótájékoztatón közölte, hogy Fekete-Győr András leváltották az elnöki posztról, illetve hogy helyét átmenetileg Orosz Anna veszi át. 

Az eseményen megjelent 48 éves V. Péter először bekiabálással, szitkozódással zavarta meg a rendezvényt, majd két résztvevőt megütött, egy harmadikat pedig sikertelenül támadott meg. Az incidens során senki nem sérült meg, orvosi ellátásra senkinek nem volt szükség.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével a férfit még aznap este elfogták II. kerületi lakásán, és ellene garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfi nem tett vallomást.

Az esetről a Momentum is kiadott egy közleményt, amelyben részletesen leírják mi történt. Mint írják, az Index élő közvetítéséből is látszik, hogy a sajtótájékoztató 29:20 és 33:06 között bekiabálások kezdődnek, majd a négy fizikai atrocitásból kettő látható a felvétel utolsó három másodpercében.

– A bekiabálások után a férfi megindult a momentumos csapat háta mögött, a videóban 33:11-nél látható, hogy a Momentum egyik elnökségi tagja, Ilyés Márton, odafordul a férfihoz, hogy megkérje, fejezze be amit művel. A következő pillanatban pedig már az látszik, ahogyan – az eddig, főleg propagandában megjelent hírekkel ellentétben – a férfi pofozza meg Ilyést, aki a kezét a férfi válla felé emelve próbál védekezni és a férfit megállítani. A férfit nem sikerült megállítani, így ő ment tovább, és a felvétel utolsó másodpercében, a kép bal szélén látható, ahogy a Momentum sajtóreferensét (szürke kabátban) is konkrétan pofon vágja, amikor az felé indul, hogy leállítsa az ámokfutást. Ezek után a férfi néhány percre elment a helyszínről, majd amikor visszajött, a még ott beszélgető momentumos társaság közé dobott egy égő cigarettát, valamint ezek után nekiment a már választókkal beszélgető Fekete-Győr Andrásnak, akit szintén megütött – írja a párt közleményében.

Mint hozzáteszik, a Momentum helyszínre hívta a rendőrséget, majd a helyszíni szemle után több sértett, illetve tanú a rendőrségen tett tanúvallomást.  

A közvetítésben szereplő két atrocitást lassítva és közelítve itt megtekintheti.