Pofozkodás volt a Momentum sajtótájékoztatóján

Pofozkodás volt a Momentum sajtótájékoztatóján

Fekete-Győr András és Orosz Anna

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pofozkodásba torkollott Fekete-Győr András és Orosz Anna hétfő délutáni sajtótájékoztatója

A Momentum leköszönő elnöke épp távozásáról beszélt a Széll Kálmán téren, mögötte pedig a párt politikusai sorakoztak. A sajtótájékoztató vége felé került elő egy férfi, aki különböző bekiabálásokkal provokálta a résztvevőket. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy valóban az ellenzéki párttal van-e baja, vagy esetleg csak összetévesztette őket másokkal, mert ilyeneket kiabált be: „NER strici, Fidesz, Fidelitas, NER-strici.” Az Index élő videójának utolsó másodpercein látszik a jelenet eleje: amikor a férfi elhaladt Ilyés Márton elnökségi tag mögött, pofozkodás kezdődött.

Lapunk kérdésére a Momentum sajtóreferense, Varsányi Áron azt mondta, rendőrségi vizsgálat folyik az ügyben, több szemtanú volt, így nyilván nem lesz nehéz beazonosítani a résztvevőket. Kérdésünkre, hogy valóban Ilyés is ütött-e, illetve ő ütött-e elsőre, Varsányi elmondta: a Momentum álláspontja annyi, hogy szomorúnak tartják az esetet, de nem kívánják kommentálni. A Bahír szerint több pofon is elcsattant a felek között.