Gyurcsány Ferenc és a teljes DK-frakció Miskolcon tölt másfél napot

Gyurcsány Ferenc és a teljes DK-frakció Miskolcon tölt másfél napot

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miskolcon tart kihelyezett frakcióülést a Demokratikus Koalíció teljes parlamenti frakciója – ezt Gyurcsány Ferenc jelentette be a Facebook oldalán egy rövid videóban. A tervek szerint jövő hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka, ezt megelőzően általában minden képviselőcsoport egy vagy két napra összeül, hogy felkészüljenek. A Fidesz szerdától kezdve Balatonalmádiban teszi ezt.

Gyurcsány Ferenc a saját elvonulásuk kapcsán azt mondta, hogy Miskolc mellett a megye jónéhány városába is ellátogatnak, találkoznak a városok vezetőivel és „nagyon-nagyon sok emberrel”. Külön kitért a borsodi megyeszékhelyre is, kifejtve, hogy működési költségvetése egy évben nagyjából 40 milliárd forint, azonban ha így maradnak az energiaárak, akkor jövőre csak az 16 milliárdot tesz majd ki. – Ez maga az átok és a dráma – fogalmazott.

A Demokratikus Koalíció elnökének megfogalmazása szerint most szembesülünk a kormány hazugságával, miszerint azért állapodtak meg korábban az oroszokkal, hogy a rezsicsökkentés garantálva legyen. A hazugság ára most az, hogy zárnak be az intézmények és bajban lesznek a családok. – Az igazi kérdés, hogy mi volt a hazugság bére? Miért csinálták ezt? – tette fel a kérdéseket.