Gyurcsány Orbánról: „A mi szerencsétlen Törpénk mentegeti a gyilkost”

Gyurcsány Orbánról: „A mi szerencsétlen Törpénk mentegeti a gyilkost”

Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban (Forrás: Partizán/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Törpe” címmel tette közzé legújabb eszmefuttatását a Facebookon Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke egyszer sem írja le Orbán Viktor nevét, de egy fotóval is elég egyértelművé teszi, kire gondol.

– A Törpe nem törpeállamot vezet. Úgy két-három százalék az egészhez képest. Ez nem kevés. Vannak kisebbek és nagyobbak is. A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van. Nem szeret törpe lenni. Sejtem, lehetnek fiatalkori becsípődései is. Csak gondolom. Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem – indítja elég messziről írását a politikus, miközben a testszégyenítéstől sem riad vissza.

– Most az mondja a Törpe, rosszallva Európa Oroszország elleni szankcióit, hogy olyat még nem látott a világ, hogy egy törpe szankciót hirdessen egy óriással szemben. Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével – folytatja, majd kitér a mentális állapotra is: „Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is. De akkor nézzük a konkrét esetet! Kóresetet.”

Emlékeztet rá, hogy az Európai Unió gazdasági ereje legalább ötszöröse az oroszországinak, és a NATO is legalább tizenkétszer többet költ katonai kiadásokra Moszkvánál, hadseregének létszáma pedig négyszer nagyobb az orosznál. Szerinte ebből is látszik, hogy valójában ki a törpe, és ki az óriás. Cáfolja, hogy az uniós szankciók következményeit elsősorban nem Oroszország, hanem Európa szenvedi el.

Úgy látja, Oroszország egyetlen tekintetben van versenyben az Egyesült Államokkal, ez pedig a nukleáris erő. Minden másban fényévekre van az USA-tól és a „kollektív Nyugattól”.

– A mi szerencsétlen Törpénk meg mentegeti a gyilkost és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért – fogalmaz, majd még jobban nekimegy a miniszterelnöknek, miközben egyértelművé teszi, hogy róla ír: „De azt látom, hogy a rongy magyar kormányfő pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét.”