Gyurcsány szerint valójában nem Karácsony, hanem a DK ötlete volt az atlétikai vb vétója

Gyurcsány szerint valójában nem Karácsony, hanem a DK ötlete volt az atlétikai vb vétója

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely (Fotó: Gulyás Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap a fővárosi DK-frakció javaslatot nyújtott be, hogy Budapest álljon el az atlétikai vb megrendezésétől, mert a kormány az erre vonatkozó megállapodást megszegte, amikor lemondott a Diákváros felépítéséről – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc pártelnök. Hozzátette: „Ma reggel a főpolgármester sietve be is jelentette, hogy bizony akkor így nem lesz atlétikai VB″.

A volt miniszterelnök szerint a politikában „nincs szerzői jog″. – Örülni kell annak, ha valamely javaslat támogatókra lel. Na meg az se baj, ha tudunk kemény döntésekhez bátorítást adni. Szóval köszönet Gy. Németh Erzsébetnek és a DK fővárosi polgármestereinek - fogalmazott arra utalva, hogy a DK-s főpolgármester-helyettes reggel 9 órától – nem sokkal Karácsony Gergely bejelentése után - ebben a témában tartott sajtótájékoztatót.

Mint ismert, Karácsony Gergely csütörtök reggel Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal kötött megállapodását, „itt az ideje, hogy ne maradjon válasz nélkül ez a gaztett”. Ezért azt javasolja a szeptember 1-jén összeülő Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

– Ez Budapest és talán egész Magyarország legértékesebb telke – mondta. A mögötte lévő Nagyvásárcsarnok többek között a Diákváros nagyon fontos eleme lett volna, „többek között ezt a területet is átadná a kormány egy egészen más projekthez. A kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint a közérdek, nekik fontosabb a kínai magánegyetem, mint hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatása” – fogalmazott.

– Budapesten komoly lakhatási problémák vannak, ennek kezelésére nagyon fontos lenne a Diákváros megépítése több mint tízezer kollégiumi férőhelyével – mondta. Hozzátette: „Tudja meg ország-világ, hogy milyen kormánya van Magyarországnak és tudja meg Orbán Viktor és kormánya, hogy nem lehet felrúgni a megállapodásokat. Mi kitartottunk ezek mellett, lett volna ezer okunk, hogy ne így tegyünk, de kitartottunk, ők viszont felrúgták, meg fogják kapni a következményét, szeptember 1-jén erről fog szavazni a közgyűlés”.