Hadházy: A kérdés csak az, mit tesz a „szuverenitásvédelmi” törvény után az ellenzék

Hadházy: A kérdés csak az, mit tesz a „szuverenitásvédelmi” törvény után az ellenzék

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Fotó: Végh László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a szuverenitásvédelminek nevezett új kormányzati törvényre közösségi oldalán. – Rogán Antal titkosszolgálata mostantól bárkit, bármikor megfigyelhet mindenféle indoklás és bármiféle törvényességi kontroll nélkül, és bárki ellen kampányt indíthat hazaárulás vádjával. Ez az orosz mintára hozott „szuverenitásvédelmi” törvény egymondatos lényege. Ez nem is kérdés. A kérdés az csak az, hogy mit tesz ellene az ellenzék – vélte a politikus.

Mint fogalmazott, meglepve olvasta, hogy a Fővárosi Közgyűlés megszakította az ülését és a Várba vonul. – De nem a Karmelitához, hanem az önkormányzat épületéhez, hogy kifejezze a fegyelmi eljárás alá vont első kerületi polgármester melletti szolidaritást. Szép és fontos gesztus, de talán lennének most sürgetőbb dolgok is – tette hozzá.

Szerinte a pártok biztosan gondolkodnak még, hogy Novák Katalinhoz, vagy az úgynevezett Alkotmánybírósághoz forduljanak-e, de az is lehet, hogy az EU-ban bíznak. – Nos, a hírek szerint éppen most készül leköpni a Bizottság a magyar ellenzéket és saját magát is: éppen akkor fogja megkínálni Orbánt az eddig visszatartott négyezer milliárd forintnyi EU-s forrással, amikor elfogadták a putyini „szuverenitásvédelmi” törvényt, és amikor teleplakátolták az országot a Bizottság elnökének arcával. Azt pedig még nem is tudjuk, hogy engednek-e az Orbáni zsarolásnak és Ukrajna támogatásáért cserébe feloldják-e a teljes összeget – mondta. A politikus szerint ennél rosszabb lehetőség is, lehet „némán kushadni és reménykedni abban, hogy ha jó fiúk leszünk, akkor nem minket fognak elővenni Rogánék”, vagy például az LMP elnöke írhat egy posztot, hogy milyen káros ilyen „szimbolikus ügyekkel” foglalkozni, beszéljünk inkább arról, ami az embereket valóban érdekli – jegyezte meg ezzel Ungár Péternek odaszúrva.

Hadházy szerint a törvénnyel az ellenzék újabb esélyt kapott arra, hogy kimondja: ez már nem demokrácia, és a továbbiakban nem hajlandó a demokrácia látszatát fenntartó játékban részt venni. – Egyetlen helyes válasz nem PANASZKODNI a játékszabályok újabb, önkényes és durva megváltoztatása miatt, hanem KÖVETELNI a tisztességes játékszabályok feltételeinek visszaállítását. Tudjuk, hogy ez honfitársaink tömegeinek támogatása nélkül lehetetlen, de azt is látni kell, hogy erre csak akkor számíthatunk, ha látják rajtunk az elszántságot – zárta posztját.

A  „szuverenitásvédelmi” törvény ellen több civil szervezet is közös állásfoglalást adott ki, illetve több független szerkesztőség is. 

Címkék: Hadházy Ákos