Karácsony Gergely berekesztette a fővárosi közgyűlést, és a Várba buszozott több polgármesterrel

Karácsony Gergely berekesztette a fővárosi közgyűlést, és a Várba buszozott több polgármesterrel

A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán 2023. november 29-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még szinte el sem kezdődött a fővárosi önkormányzat szerdai ülése, amikor a főpolgármester bejelentette, hogy megszakítja azt, majd a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd frakció polgármestereivel és a független Baranyi Krisztinával kivonult a teremből, és busszal elindult a Várnegyedbe – számolt be róla a Telex. A nem kormánypárti politikusok V. Naszályi Márta polgármester mellett állnak ki, aki ellen fegyelmi eljárást kezdeményezett az I. kerület fideszes többsége. A portál szerint a közgyűlési Fidesz-frakció értetlenül fogadta az akciót, Wintermantel Zsolt frakcióvezető Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest kérte számon, hogy mi szükség van erre. Az ülést a 11 órakor folytatják majd.

Karácsony Gergely, V. Naszály Mártával és több képviselővel felszállt a 16-os buszra. V. Naszályi Márta a járművön arról beszélt, hogy egészen meg van hatódva, hogy így állnak ki mellette. Elmondta, hogy az I. kerületi fideszes többség és a két átállt jobbikos képviselő a lejárató kampányt indítottak ellene, aminek része a fegyelmi eljárás is. Szerinte abból is kitűnik, hogy „koncepciós eljárás” zajlik, hogy ezt a meghallgatást direkt szerdára időzítették, amikor a fővárosi közgyűlés ülésezik.

A Telex cikke szerint napirend előtt Wintermantel Zsolt a Fidesz-frakcióvezetője a kedden elfogadott szuverenitásvédelmi törvényről beszélt: elmondta, hogy a „dollárbaloldal” nem szavazta meg a javaslatot. Felidézte, azt a szerinte „hazuságcunamit”, amit Karácsony Gergely az 506 milliós adománygyűjtésével kapcsolatban mondott. A frakcióvezető felszólalása után a Fidelitas egy molinóval jelent meg az ülésteremben, amin „Karácsony, nem hall, nem lát, nem beszél” felirat volt. Karácsony a „mókusörs szokásos akciójának” nevezte a rövid performanszt. A főpolgármester utalva a kedden elfogadott választási törvény módosítására azt mondta, hogy nem érti miért pont a Fidesz kér számon valakit szuverenitásból, mikor ők módosítják a törvényeket egy másik párton keresztül.