Hadházy Ákos Magyar Péter hangfelvételéről: „újabb, nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára”

Hadházy Ákos Magyar Péter hangfelvételéről: „újabb, nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára”

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Korábban több felvételről és miniszterek beszélgetéséről volt szó. Ehelyett egy, Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk” – így kommentálja Hadházy Ákos közösségi oldalán azt a felvételt, melyet Magyar Péter hozott nyilvánosságra kedden.

A független képviselő ezt úgy értékeli: „Vagyis vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka), vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja.” Hadházy attól tart, hogy ezt a felvételt Polt Péter legfőbb ügyész annyival elintézheti, hogy Varga Judit tévedett, illetve igazára nincsen bizonyíték. A politikus azonban fontosnak tartja a felvételt így is, mert „újabb, nagyon fontos bizonyíték a rendszer romlottságára”.

Emellett két dolgot emelt ki a felvétel kapcsán: szerinte az, hogy ennek mekkora lesz a politikai hatása, leginkább attól függ, hogy mennyi emberhez jut el a híre. – Orbánt soha nem az érdekli, hogy kiderül-e az igazság, hanem hogy hány emberhez jut az el – fogalmazott. A másik gondolata pedig az, hogy „ha tömegek akarják, megváltoztathatók a játékszabályok”. 

Magyar Péter kedden reggel hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelyen többek közt az hallható, hogy a volt igazságügyi miniszter szerint Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner-Schadl üggyel kapcsolatos ügyészségi iratokból. 

Magyar Péterrel kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatja.

 

 

 

Címkék: Hadházy Ákos